Elavtal till företag


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2024-05-19.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
 • Fokus på ren el och energi
 • 100% fossilfri energi
 • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Elavtal till företag erbjuder inte alla elbolag och därför har vi gjort en specialsida där vi helt enkelt sorterar fram elbolag som erbjuder företag att teckna elavtal också. Det är alltså inte listan här ovan som istället visar alla elbolag som vi listar. Så om du är privatperson kan du använda den listan annars så är det listan som kommer här nedanför snart. Det är alltså våran totala lista som vi helt enkelt sorterar fram de som erbjuder företag att bli kunder och ha elavtal.Att hitta det bästa elavtalet för ditt företag kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag. Ett bra elavtal kan hjälpa till att minska dina företags energikostnader och minska din miljöpåverkan, men att välja fel avtal kan leda till högre kostnader och andra problem längs vägen.

I denna guide kommer vi att titta på några av de faktorer du bör överväga när du väljer ett elavtal för ditt företag, så att du kan hitta det bästa alternativet för dina behov.

Förstå din företags energibehov

Innan du väljer ett elavtal för ditt företag är det också viktigt att förstå dina företags energibehov. Här är några faktorer att tänka på:

 • Storlek: Ju större ditt företag är, desto mer energi kommer du att använda. Se till att du väljer ett avtal som kan hantera dina behov.
 • Användning: Titta på hur mycket energi ditt företag faktiskt använder och när på dagen den används. Detta kan hjälpa dig att välja ett avtal som passar dina specifika behov.
 • Säsong: Vissa företag använder mer energi under vissa tider på året. Om ditt företag till exempel använder mer energi under sommaren när luftkonditioneringen är påslagen, bör du välja ett avtal som kan hantera den högre energiförbrukningen under dessa månader.
 • Miljöpåverkan: Om ditt företag har en miljövänlig inriktning kan du överväga att välja ett elavtal som är producerat från förnybara energikällor som sol, vind eller vattenkraft. Detta kan hjälpa till att minska din företags koldioxidutsläpp och göra din verksamhet mer hållbar.

Förstå de olika elavtalsleverant

När du väl har bestämt vilken typ av avtal och energibehov som passar ditt företag bäst, är nästa steg att undersöka de olika elavtalsleverantörerna på marknaden. Här är några faktorer att tänka på när du väljer en leverantör:

 • Reputation: Undersök leverantörens rykte och kundnöjdhet genom att läsa recensioner från befintliga kunder. Se till att välja en leverantör som är pålitlig och har ett gott rykte.
 • Pris: Jämför priserna mellan olika leverantörer för att hitta det bästa erbjudandet för ditt företag. Se till att du inte bara tittar på det initiala priset, utan också eventuella avgifter, skatter och andra kostnader som kan tillkomma.
 • Kundservice: Titta på leverantörens kundservice och supporttjänster. Se till att du väljer en leverantör som är tillgänglig när du behöver hjälp och som kan hjälpa dig med eventuella problem som kan uppstå längs vägen.

Förstå de olika typerna av elavtal

Innan du börjar söka efter ett elavtal för ditt företag är det viktigt att förstå de olika typerna av avtal som är tillgängliga. Här är en kort översikt över de vanligaste typerna av avtal:

 • Fastprisavtal: Ett fastprisavtal innebär att du betalar samma pris för din el under hela avtalstiden. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha stabilitet och förutsägbarhet i din budget.
 • Rörligt prisavtal: Ett rörligt prisavtal innebär att priset på din el varierar baserat på marknadsvillkoren. Detta kan vara en bra lösning om du vill ha flexibilitet och är villig att ta en viss risk för att få en lägre räkning.
 • Kombinerat avtal: Ett kombinerat avtal kombinerar vanligtvis fast och rörligt pris under en viss period. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha en viss flexibilitet men också vill ha viss stabilitet.
 • Spotprisavtal: Ett spotprisavtal innebär att priset på din el baseras på den aktuella spotpriset på elbörsen. Detta kan vara en bra lösning om du vill ha maximal flexibilitet och är villig att ta en viss risk för att få en lägre räkning.

Om Elavtal företag

Med sidan Elavtal företag vill vi skapa en startsida för alla som vill jämföra elavtal företag. Det vill säga olika elavtal som även erbjuder företag sina tjänster.

Senast uppdaterad: 30 januari 2024