Billigast elavtal 2024?


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2024-05-19.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
 • Fokus på ren el och energi
 • 100% fossilfri energi
 • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Billigast elavtal? Vilket är det? Vi har som vision att sajten Elbolag ska få fler att jämföra elpriser och elavtal och där med få billigare elräkning. Så om du försöker hitta det billigaste elavtalet så hoppas vi att den här sajten kan vara ett steg i rätt riktning. Om fler i Sverige jämför elbolag och byter elavtal oftare så hoppas vi får ner elpriserna. Eller elräkningen om vi ska vara exakt. Eftersom vissa gör påslag som i våra ögon inte är bra.

Så du letar efter en guide för att jämföra elavtal och hitta det billigaste alternativet? Här är en steg-för-steg guide som förhoppningsvis att hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för dina behov och krav:Så kan man hitta billigaste elavtalet

 1. Samla in dina fakturor: För att börja med att jämföra elavtal behöver du samla in dina senaste fakturor från din nuvarande elleverantör. Du kommer att behöva denna information för att kunna jämföra priser och se hur mycket du kan spara genom att byta.
 2. Besök jämförelsesidor: Gå till jämförelsesidor där du kan jämföra priser från olika elleverantörer. Ange din postnummer, din årsförbrukning av el och välj sedan de olika avtalsvillkoren som passar dig bäst.
 3. Kontrollera bindningstiden: Innan du byter till en ny elleverantör, se till att du förstår bindningstiden för det nya avtalet. Om bindningstiden är för lång kan det hindra dig från att byta till en annan elleverantör om du hittar ett bättre erbjudande senare till exempel.
 4. Jämför priser: När du har samlat in alla nödvändiga uppgifterna och valt de villkor som passar dig bäst, börja jämföra priser mellan olika elleverantörer. Se till att du jämför priser för både fast och rörligt pris samt att du tar hänsyn till eventuella kampanjer eller erbjudanden som kan göra ett avtal mer förmånligt.
 5. Granska andra avgifter: Utöver den faktiska kostnaden för elen bör du också ta hänsyn till andra avgifter som kan påverka ditt totala pris, exempelvis en fast månadsavgift eller fakturaavgift. Se till att du inkluderar alla dessa kostnader när du jämför olika avtal.
 6. Ta kontakt med leverantören: När du har hittat ett avtal som verkar passa dina behov, ta kontakt med elleverantören för att få mer information och för att bekräfta priset. Du kan också fråga om eventuella ytterligare rabatter eller erbjudanden som kan göra avtalet ännu mer förmånligt.
 7. Jämför regelbundet: Se till att du håller dig uppdaterad och jämför ofta elbolag så du hela tiden har det bästa möjliga elavtalet.
 8. Byt elleverantör: Om du bestämmer dig för att byta till en ny elleverantör, se till att du följer instruktionerna för att avsluta ditt nuvarande avtal och teckna det nya.

Att jämföra elavtal kan verka svårt, men det är värt att lägga ner lite extra tid för att hitta det bästa alternativet för dina behov och krav. Det finns mycket pengar att spara genom att försöka välja det bästa elavtalet i jämförelse med det sämsta.


Om Billigast elavtal

Tanken med Billigast elavtal är att göra en guide där vi tipsar om hur man hittar det billigaste elavtalet helt enkelt.


Senast uppdaterad: 30 januari 2024