Tibber


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2023-11-18.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
  • Fokus på ren el och energi
  • 100% fossilfri energi
  • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Tibber är en norsk start-up som grundades år 2016 och har sedan dess utvecklat en digital plattform för smart energianvändning i hemmet. Företaget erbjuder en kombination av elhandel, energitjänster och smarta produkter för att hjälpa kunderna att minska sin energiförbrukning och därmed sänka sina elkostnader.

Tibbers energitjänster är baserade på en AI-drivna plattform som samlar in och analyserar data från en rad olika källor, såsom smarta elmätare och väderprognoser. Denna teknologi möjliggör en mer exakt och skräddarsydd anpassning av energiförbrukningen till kundernas behov och preferenser.

Företagets kärnprodukt är en mobilapplikation som ger användarna realtidsinformation om sin energiförbrukning och priser på elmarknaden. Genom appen kan användarna också styra smarta produkter som exempelvis smarta termostater, belysning och eluttag. På så sätt kan användarna minska sin energiförbrukning när priserna på elmarknaden är höga och därmed spara pengar.

Utöver mobilapplikationen erbjuder Tibber också en tjänst för elhandel som ger kunderna möjlighet att köpa el till priser som är kopplade till den nordiska elbörsen. Tibber köper el på börsen och säljer den vidare till kunderna utan pålägg, vilket gör det möjligt för kunderna att få ett mer rättvist och transparent elpris.

Företaget har också utvecklat en rad smarta produkter som kan integreras med mobilapplikationen och användas för att kontrollera energiförbrukningen. Dessa produkter inkluderar smarta termostater, belysning och eluttag, samt en smart elbilsladdare som kan styra laddningen av elbilen baserat på elpriserna på marknaden.

Tibber har tagit en ledande roll i den pågående övergången till en mer hållbar och smart energianvändning i hemmen. Företaget arbetar aktivt för att öka medvetenheten om energieffektivitet och för att hjälpa kunderna att minska sin klimatpåverkan. Genom att kombinera teknologi och energitjänster erbjuder Tibber en innovativ lösning för en mer hållbar framtid.