Elleverantörer – Så kan du jämföra för att hitta den bästa


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2024-05-19.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
  • Fokus på ren el och energi
  • 100% fossilfri energi
  • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Att välja rätt elleverantör är en viktig process för företag och privatpersoner. Det finns många faktorer att överväga, inklusive pris, pålitlighet och miljöpåverkan. I denna guide kommer vi att ge dig information vi tycker att du behöver för att välja den bästa elleverantören 2023 för dina behov och krav.Bedöm miljöpåverkan

För många människor är det viktigt att välja en elleverantör som är miljövänlig. Genom att bedöma miljöpåverkan av en elleverantör kan du se vilken som är den mest hållbara och miljövänliga leverantören för dig. Tänk på att det finns olika certifieringar som indikerar att en elleverantör är miljövänlig, till exempel Bra Miljöval.

Utvärdera dina behov

Innan du väljer en elleverantör är det viktigt att du först utvärderar dina eller ditt företags behov. Hur mycket el använder du eller ni varje månad? Vilken typ av användning har du, såsom bostad, företag eller industriell användning? Genom att bestämma dina behov kan du välja en elleverantör som passar just dina behov. Är det värt att betala lite mer om du vet att du inte får svängningar som du inte räknat med?

Jämför priserna

När du har utvärderat dina behov är det dags att jämföra priserna mellan olika elleverantörer. Genom att jämföra priserna kan du hitta en elleverantör som erbjuder bra priser och som passar dina behov. Tänk på att det inte alltid är den billigaste elleverantören som är den bästa, utan du bör också ta hänsyn till faktorer som pålitlighet och kundservice. Vilket tyvärr allt för många missar.

Undersök pålitlighet och kundservice

När du har hittat några potentiella elleverantörer är det viktigt att du undersöker deras pålitlighet och kundservice. Titta på omdömen från befintliga kunder och läs recensioner online. Du kan också kontakta elleverantören direkt för att få mer information om deras kundservice och svarstider vid eventuella problem. Kom dock ihåg att man ofta är med benägen att lämna betyg om man är missnöjd och att det finns många stora företag där väldigt många är nöjda men där antalet missnöjda lätt kan ge en lite missvisande bild av företaget då antalet kan bli högt om företaget har många kunder. Men däremot kan det vara en bra indikator om man vet hur man ska läsa av omdömen och inte välja bort alla företag som fått dåliga omdöme någon gång.

Slutför ditt val

När du har utvärderat dina behov, jämfört priser, bedömt miljöpåverkan och undersökt pålitlighet och kundservice är det dags att slutföra ditt val. Välj den elleverantören som passar dina behov och som har den bästa kombinationen av pris, miljöpåverkan och kundservice.


Sammanfattning av guiden Elleverantörer

Att välja en elleverantör kan vara en utmanande process, men genom att följa dessa steg kan du hitta en elleverantör som passar dina behov och som är pålitlig och miljövänlig. Tänk på att detta bara är en grundläggande guide. Vi försöker med Elbolag.se få fler i Sverige att jämföra elbolag och deras elavtal.


Senast uppdaterad: 30 januari 2024