Jämför elavtal


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2024-05-19.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
  • Fokus på ren el och energi
  • 100% fossilfri energi
  • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Här kan du jämföra elavtal. Det vi försöker göra här är att lista alla elbolag och jämförelsetjänster som kan vara till hjälp för dig som vill jämföra elbolag och deras olika elavtal. Vi försöker ha filter som gör att just du kan sortera fram elbolag som passar just dig. Kanske vill du bara ha det billigaste elavtalet eller kanske vill du bara ha vindkraft? Vi ska ha filter för alla. Det vi gör är att vi försöker lista alla elbolag så du kan jämföra själv och inte lita blint på en jämförelstjänst. Makten ska vara i dina händer.Börja jämföra elavtal

Att jämföra elavtal kan vara en viktig process för att säkerställa att du har det bästa avtalet för din bostad eller företag. Här är några faktorer att tänka på när du jämför elavtal:

<3>Elpris och avtalsvillkor

Det första du bör undersöka är självklart priset på elen och avtalsvillkoren. Det är viktigt att du inte bara tittar på priset per kWh, utan också på eventuella fasta avgifter och andra kostnader. Se också till att du förstår avtalsvillkoren, inklusive hur länge avtalet är giltigt, om det finns några bindningstider, om priset är fast eller rörligt och vilka eventuella påföljder som gäller vid avbrott eller förseningar.

Källa till elen

En annan faktor att tänka på är var elen faktiskt kommer ifrån. Om du är miljömedveten kanske du vill välja ett avtal med förnybar energi, som vindkraft eller solenergi. Det finns också företag som erbjuder klimatkompenserad el, vilket innebär att de kompenserar för utsläppen från elproduktionen genom att stödja projekt som minskar utsläppen någon annanstans.

Kundtjänst och support

När du väljer ett elbolag, tänk på kundtjänsten och supporten som de erbjuder. Finns det några möjligheter att kontakta dem om du har problem eller frågor om din faktura eller avtal? Har de en användarvänlig webbplats eller app där du kan hantera ditt konto? Detta är särskilt viktigt om du är ny på marknaden eller om du behöver hjälp med tekniska frågor.

När du väljer ett elbolag är det också viktigt att tänka på kundtjänst och support. Se till att de har användarvänliga plattformar där du kan hantera ditt konto och att det finns möjligheter att kontakta dem om du har problem eller frågor.

Tidigare kunderfarenheter

Innan du väljer ett elbolag, se till att läsa recensioner från tidigare kunder. Detta kan ge dig en bra idé om hur de behandlar sina kunder och hur pålitliga och effektiva de är. Ta också reda på om de har några utmärkelser eller har vunnit priser för sin service eller produkt.

Läs recensioner från tidigare kunder för att få en bättre uppfattning om hur de behandlar sina kunder och hur pålitliga och effektiva de är. Se till att du förstår hur du betalar din faktura och om de erbjuder autogiro som betalningsalternativ. Ta också reda på om de erbjuder några bonusar eller rabatter och vilka villkor som gäller.

Bonus och rabatter

Många elbolag erbjuder bonusar och rabatter, till exempel en välkomstbonus eller en bonus om du rekommenderar en vän. Tänk på att dessa erbjudanden vanligtvis bara gäller under en begränsad tid, så se till att du förstår vilka villkor som gäller och hur länge erbjudandet är giltigt.

Autogiro och fakturering

Se till att du förstår hur du betalar din faktura och om de erbjuder autogiro som betalningsalternativ. Om du föredrar att betala din faktura manuellt, se till att du förstår hur du får din faktura och när den ska betalas. Detta kan hjälpa dig att undvika påminnelseavgifter och förseningar.

Sammanfattning av Jämför elavtal

Att jämföra elavtal kan vara en tidskrävande process, men det kan också vara värt det i det långa loppet för att hitta det bästa avtalet för dina behov och din plånbok. Kom ihåg att inte bara fokusera på priset per kWh, utan också på eventuella fasta avgifter och andra kostnader. Se till att du förstår avtalsvillkoren och var elen faktiskt kommer ifrån.


Senast uppdaterad: 20 april 2024