Elavtal företag jämförelse – 3 viktiga punkter


Börja jämföra elbolag och deras elavtal här. Listan är uppdaterad 2024-05-19.
Innehåller annonslänkar
Fortum elbolag
  • Fokus på ren el och energi
  • 100% fossilfri energi
  • Certifierad schysst elhandlare
Mer info →

Att välja rätt elavtal för sitt företag kan ha stor påverkan på både företagets ekonomi och dess miljöpåverkan. Eftersom det finns en mängd olika elavtal att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilket som är bäst för just ditt företag. I denna guide kommer vi att jämföra olika typer av elavtal för företag och hjälpa dig att förstå de viktigaste faktorerna att beakta när du ska välja.Börja jämföra elavtal till företag

Oavsett vilken typ av elavtal du väljer för ditt företag är det viktigt att jämföra olika leverantörer och deras erbjudanden. Genom att göra en noggrann jämförelse kan du hitta det avtal som bäst matchar ditt företags behov och ekonomiska förutsättningar. Här har vi 3 punkter du kan tänka på:

1. Fastprisavtal

Fastprisavtal innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh) under avtalets löptid. Detta är bra för företag som vill ha en förutsägbar kostnad varje månad och inte riskera att priserna skjuter i höjden. Dock kan du riskera att betala mer än marknadspriset om elpriserna sjunker under avtalets löptid. Så bestäm dig vad som känns bäst för just dig och ditt företag.

2. Rörligt prisavtal

Med ett rörligt prisavtal är priset du betalar kopplat direkt till elbörsens prissvängningar. Detta kan vara fördelaktigt när elpriserna är låga, men det kan också innebära högre kostnader när priserna går upp. För företag som kan hantera viss prisvolatilitet kan detta avtal vara ett bra val. Gör ditt företag det? Vad känns bäst för dig och ditt företag?

3. Anvisningsavtal

Ett anvisningsavtal är den typ av avtal du automatiskt hamnar på om du inte aktivt väljer ett annat avtal. Priset på ett anvisningsavtal är ofta högre än både fastprisavtal och rörliga prisavtal. Det är därför viktigt för företag att aktivt göra ett val för att inte hamna på ett dyrare anvisningsavtal. Så var aktiv och jämför.


Senast uppdaterad: 20 april 2024